HistorkyPARANORMALZáhadná místa

Sanatorium Waverly Hills

Sanatorium Waverly Hills bylo postaveno roku 1910 v  Louisville v Kentucky. V té době řádila v Americe epidemie tuberkulózy a to takovou silou, že mnohdy likvidovala i malá města. Bohužel proti tomuto onemocnění nebyl žádný lék, proto většina pacientů záhy zemřela. Právě toto místo se díky smrti, která na nás jako návštěvníky dýchne hned při vchodu do areálu, jen hemží nadpřirozenými entitami a energií. Mnoho lidí, kteří sanatorium navštívili tvrdí, že se setkali s duchem, ať už viděli přízrak malého chlapce kopajícího si s míčem nebo slyšeli pláč, smích popřípadě šeptání.

Pro historii místa není divu nadpřirozených jevů,které se zde odehrávají.Na pacientech nakažených tuberkulózou byly zkoušeny nové pokusy jak zákeřnou nemoc zničit nebo alespoň pozastavit. Lékaři zkoušely různé metody, kdy pacientovi uřízli žebra, aby plíce mely více prostoru, razili myšlenku, že na TBC je vhodný čerstvý vzduch a tak nakaženého pacienta nechaly sedět u otevřeného okna, popřípadě v zimní zahradě a to za každého počasí. Není divu, že mnozí pak zemřely na zápal plic. Některé pacienty dokonce nechávali ozařovat. Doufali, že záření zničí tuberkulózu. Místo toho však ničili samotné pacienty.

V sanatoriu jsou dvě místa, kam návštěvníků kroky vedou jako první. Tzv. tunel smrti a pokoj číslo 502. Jak v tunelu tak i v pokoji se objevuje nejvíce paranormálních aktivit.

Tunel smrti fungoval z prvu pro převoz léků atd. Jak mrtvých přibývalo, začal se využívat pro odvoz mrtvých těl pryč ze sanatoria. Mnohdy se stávalo, že mrtví zůstávali v tunelu déle. Není se pak čemu divit, že právě zde je výskyt paranormálních jevů téměř zaručen. Dokonce chtěli využít mrtvol pro to, aby bylo možné levně vytápět budovu. Zda se tak nakonec stalo nebo nestalo je ve hvězdách. Apeluji na to, že zda se torza pacientů skutečně pálila, není dokázáno.

Dalším místem je pokoj 502 kde přišly o život dvě ženy. Obě dvě byly zdravotní sestry. První byla mladá sestřička, která si údajně měla sáhnout na život a oběsit se právě v tomto pokoji. Pacienti kolem těla chodili bez známky zájmu hodiny, než bylo tělo objeveno zaměstnanci areálu. Návštěvníci, kteří se s druhým světem spojují, se spojili právě i se sestřičkou. Když seance započala a nebohá žena začala komunikovat, padla otázka jak a proč zemřela. Odpověď všechny zaskočila. Sestra jim sdělila, že byla těhotná a že co bylo sebevraždou zameteno pod stůl, sebevražda nebyla. Jednalo se o vraždu. Případ už samozřejmě otevřít znovu nelze. Výpověď ducha není realistická pro soud. Druhý případ byl v tom samém pokoji, kdy si znovu sáhla na život žena. Ta podle svědků skočila z balkonu a zabila se nárazem o beton dole pod okny. V tomto pokoji proto k některým turistům hovoří ženský hlas, dokonce se jich má někdo neznámý i dotýkat. V skutku velmi děsivé.

Po čase se našel na TBC lék a tak sanatorium bylo předěláno na domov důchodců. V dnešní době nijak nevyužívaný objekt je spíše lahůdka pro lovce duchů a nadpřirozených jevů.

Paranormální jevy, hlasy, doteky, změna teploty, to vše jsou náznaky energie nebo entity, která se místem prodírá do morků kostí každého návštěvníka.

google.com
google.com
google.com
google.com

Related Articles

2 Comments

  1. Ahojky 🙂 super článek, miluju sanatoria a všelijaké blázince a tak podobně 🙂 hrozně si cením toho že pro nás sháníš/te info kde se a dá a pak z toho vznikne něco takového že mi z toho běhá až mráz po zádech :3 ale jen jsem ještě chtěla dodat, zkus to kdyžtak potom ještě zkontrolovat jestli tam nemáš něco dvakrát, drobné hrubky nikoho nepřekvapí žejo nejsme spisovatelé 😀 jen že tam máš jednu větičku dvakrát a občas je to matoucí 😀 -já ten poslední odstavec četla asi 3x :DD myslela jsem že čtu pořád dokola, jinak fakt super, máš nějaký zdroj ze kterého normálně bereš a nebo je to tak random? 🙂

    1. Ahojky, omlouvám se, že to bylo tak matoucí 🙂 někdy je problém spojit noční směnu a psaní 🙂 jinak děkuji za pochvalu 🙂 nu a zdroje? 🙂 ono jich je více 🙂 je to prostě směsice toho, co jsem přečetla v časopisech, na internetu a v knihách… 🙂 a ještě jednou se omlouvám 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button